Remissen har kommit!

Den 17 April ska jag röntgas.. Jag har en sne höft. Antagligen har det blivit värre utav att jag var gravid och det blev en sådan påfrestning på min höft. Men jag har fötts med det. Min kusin och hennes dotter har haft likadant. Så undra om det är något ärftligt.. Måste kolla på BVC nästa gång om dom kan kolla Minea! jag ska googla och kolla vilka operationer dom gör och hur omfattande. Vill ju inte ligga i någon ställning i flera veckor/månader=/
Alltid ska dte var något med mig^^ för små örongångar, för korta tandrötter(som typ 1 på 100.000 har), För lågt blodtryck(svimmade ofta som barn), får otroliga smärtor i början utav graviditeten för jag ahr antagligen för trång i äggledarna. Va allt ska vara trångt^^.. ja det är en massa mer små fel,haha.. inte kul men.. Stackars Minea vilka dåliga gener hon har fått!

Hon sover nu för övrigt. Men hon är käck och kry! Hon kan stå helt själv långa stunder nu! Speciellt om hon är distraherad. Dock är hon ganska rädd för att ramla. men det går över.. Undrar när hon börjar gå? Inte så långt kvar..

Idag blir det hel stekt fläskfilé och potatigratäng tänkte jag. Mattias ville testa honungsmarinerad. Bra idé!!

Jag får plocka lite emdans hon sover..köss

Juppie!

Jag och min gos till dotteer har nyss vaknat efter en låång middagslur.. Ja vi sov i 2 timmar båda två! Minea är förkyld och håller på att få sin fjärde tand så hon var lite pumsig. Jag somnade utan att tänka på det.. Men skönt var det!

Nu har man kolla på den omtalade filmen Twilight! Jag blev kär... Den fick inte sluta! Jag blev helt stört kär i Edward! Mattias kollade på den emd mig och han tyckte också den var grymt bra.. Förutom att han blev ganska svrtis ibland^^ Men han fick lite extra godnatt pussar så var det över, haha..
Nu ska jg LÄTT läsa alla Twilight böckerna.. Det var du som inspirerade mig att se filmen Joanna!

Minea försöker säga "lampa".. Men det blir bara"Paa". haha, sötnos.. Jag sitter och säger "LAAMPAA" så säger hon "PAAA" Tillbaks och tittar på lampan..Haha. Ja, man ska inte jäkta..

Nu har vi ställt fram klockan en timma! Så nu sover Minea en timma längre på morgonen idag vaknade hon 0730, ist för 06.30. Jag var enormt förvånad fram till jag fattade att klockan var framvriden..

Har börjat fundera på vad jag ska pugga till sedan?? Något med människor och som jag kan ha hjälp med min undersköterske utbildning. helst inom den psykiatriska vården. men inget tvång.. FÖRSLAG TACK!???


Killar från Mars..

Ja, mattias vann ju biljetter till bröllop/festmässan när han var med på radiocity..

Så ringde han på lunchen och säger..:"Vill du gå på bröllopsmässan med mig imorgon? Eftersom vi kanske ska gifta oss inom en rimlig tid så akn det ju vara kul??"

Han fick det att låta som ett frieri.. Haha, men han friade till att gå till bröllopsmässan,haha! Ja, killar kan vara roliga... Speciellt min knasboll. Men det var en av orsakerna till att jag började älska honom^^ han är goofy=)

Läängtar tills jag börjar jobba och vi får 10.000kr i månaden mer.. Då ska vi lägga undn hälften varje månad iaf. För om vi klarar oss så galant nu så klarar vi oss på bara 5.000kr mer. Säger jag nu^^

Nä, men jag är en ekonomisk tös.. jag gillar inte att låna elelr binda mig vid avtal. Vi har inte äns hemtelefon! Vi har inte ett skit på avbetalning heller.. Jag tycker att om man inte har råd att köpa hela med en gång så kan det kvitta! Det är därför vi har det så bra trots att vi inte är rika.. Men vi har nästan inga utgifter i månaden tack vare att vi resonerar så här. Därför kan vi göra saker. Inte äns bilen är på avbetalning.. Man sparar och köper det man vill sedan! OK, lägenheten är det ända lånet.. Men det är liite svårt att slänga upp 850.000kr för en bostadsrätt.. Men det kallar jag investering! Den kan höjas i värde och vi kan få emr när visäljer den.. men en bil går bara ner i värde, samma sak gäller allt annat.

Long time no seen..

Ja det var ett tag sedan man skrev.. Skrivkramp kanske?? Eller bara reen jävla lathet.. jag tror mest på det sista..

Ja, vad har hänt? Inte så mycket alls.. Jo, jag har gått ner till 53 kg! Har inte gjort ett skit egentligen.. Så nu kan jag ha mina favvojeans!! stl 32-34 är det på dom.. Men några pizzor i helgen och pang 2 kg upp!=) Men jag har lätt att gå ner, men även lätt att gå upp. Men det är väl tur vilket som.. Förr kunde jag inte gå upp hur mycket jag än åt! Kul att man i skolan blev kallad till skolsköterskan. Det gjorde dom pågrund utav tat dom misstänkte att jag hade ätstörningar... Men dom hade tydligen aldrig hört talas om bra ämnesomsättning. Nä, det var inte skoj..
Nog pratat om vikt!


Minea i morse med dricka och teletubbies på TV..

Vart är värme!? Den har inte hängt med solen riktigt.. Nu ser det ut som rena Julafton ute! Snöö=(
Man kan inte ro att det är Juni om lite mer än 2 månader! Då fyller Minea 1 år! Va tiden går fort.. va det inte igår jg tryckte ut henne??!

Ja, igår gick vi på en kvällspromenad efter maten.. Inte varmt men uppfriskande..Lite bilder..

Här håller vi på att ta på Minea inför kvällsturen..


Här kör pappa henne.. reält påpälsad=)

Nu är det mindre än en månad kvar tills vi ska till Kreta! Jag Längtar!!!!!!! 23 April åker hela familjen till varmare breddgrader..


Minea klättrar lite överallt.. Denna är ifrån imorse.


Hon står imot soffan och är lite sur för att inte mamma lyfter upp henne=)

Tänkte jag skulle slå Anna en pling. Hon sover antagligen.. Men nu är det allt dags att vakna.

Äntligen Fredag!!

Hello

Nu har aman gått runt och små plockat.. Ska ta en dusch så jag och Minnisen kan gå ut i den fina solen.
Tänkte hon skulle sova middag först så hon är pigg när vi ska ut och gunga=)

På Lördag ska vi till Universeum. Får se om Minea uppskattar det.. Men det tror jag.

Nu har hon börjat säga titta också.. Fast hon säger mer "Thaa". Ja det kommer grejer hela tiden..

Nä, nu får jag ta och dusha så hon kan vila lite.. Ha det

En medfödd missbildning..

Var hos en ortoped idag.. Resultatet av besöket var att jag fick veta att jag är har en medfödd skada. Min höft är sne och en sena som går ifrån höften och ner i knät är helt sne. Detta gör att min knäskål pekar inåt när min fot pekar rakt fram. Läkaren sa att det är ett stort kirurgisk ingrepp och att jag inte kommer få andvända benet på en längre tid efter operationen. Därför frågade han om jag var beredd att göra detta.. Nu vet jag inte alls. Om jag inte gör det så komemr knät fortsätta hoppa ur led titt som tätt och jag kommer ha ont i det från och till. Det komemr vara stor chans att det förvärras också. Men om jag gör operationen så kanske jag få ha gips och annat i minst 6 månader och inte kunna använda det över huvudtaget. Men jag får se.. Ska röntgas på Mölndal först. Sedan ska jag tillbaks till ortopeden.. Det var den bästa läkarn jag träffat!

Jaja, nog om det.. Tisdag imorgon och jag hoppas på en fin dag med fint väder! 

Köpte nya skor utav märket kangaroo till Minea idag.. SÅ söta! Dom ska jag lätt spara och visa henne när hon är äldre. Köpte en storlek större än vad hon har så hon kan ha dom hela våren iaf..=)

Nu ska jag slppa.. Är värd det.

Over & Out


Pappas tös!

Vilken pappegris hon har blivit.. säger man "pappa" så går hon runt och säger "bappaa" i en kvart.. Sedan blev hon så glad när pappa kom hem! men han gick på toa med en gång och då brast det för lilla minnisen.. Pappa kom och försvann. va hon grät och sa "-bappaaa!" När mattias kom tbax så streckte hon sig imot honom och la sin kind imot hans axel.. Så gulligt! Mattias va så stolt!^^

Vilket UNDERBART väder.. Jag ska ta en promenix nu och sedan överaska Anna igeom att väcka henne,haha.. stackarn.

Minea är på tråålande humör efter att ha vart lite små gnällig i några dagar.. Det smittar av sig. Så nu är även mamman på stååålande humör!!

Hon är så söt i sina små tänder när hon skrattar.. Nu får jag göra iordning oss.. Köss

Våren är här..

Vilket väder man vaknar av.. Solen sken in igenom fönstret. Inte äns mina svarta persienner kunde hålla den borta.. jag hörde fåglarna kvittra på där ute. Jag har sånna vårkänslor idag så det spritter i kroppen.. Min syvfar ska hämta mig sedan. jag ska åka med till majorna och vara där idag.. Fick pengar idag med så man kan shoppa lite=)

Nu längtar jag efter sommaren!!

Trött,trött och åter trött!

Ni vet när det bänner i ögonen och huvudvärken ligger dov.. Då är man enormt trött. Iaf jag.. Men jag ska inte sova på en 2 timmar så det gälelr att hålla sig vaken.. Jag funderar på en kopp kafee faktiskt. Tvätten måste ju bli klar så jag kan hänga upp den.

Idag blev det egna köttbullar och eget potatismos med lingon och grönsaksmix. Silken husmanskost.. Men det där pallar jag inte 7 dagar iveckan^^ Iaf inte om man har en tös som håller på och få tänder ch hänger som en tarzan i byxorna på mig fort jag rör mig. Sedan kunde jag inte damsuga idag heller.. Hon har tydligen blivit helt livrädd för damsugarn. Hon skrek som en galning fort jag satte på den, stackarn!
Men då fick Mattias damsuga sedan.. Bra där;)

Imorgon ska gubben min jobba över 3 timmar.. Funderar på att åka bort till morsan om hon inte jobbar. Ska ringa och höra nu.. Lite segt att gå här själv.. Anna ska ju jobba kväll med.

Nä, nu får jag ringa mödras

Ett Gardin tips!

Häng upp Gardinerna blöta, då slipepr su stryka dom!

jag det funkade faktiskt.. iaf på panelgardiner. Morsan är inte alltid såå dum;)

Desperat efter sol & värme!

Jag har kollat på bilder när vi va i Frankrike.. Det var 3 månader innan jag blev Gravid. Det var då jag och Mattias förlovade oss. Va romantiskt det var..
Jag sknar värmen och solen så.. Jag var ju för tusan brun som en chockladtomte när vi va där!!



Tänk att jag inte visste att jag skulle bli emd barn 3 månader senare på dessa kort.. sjukt..

6 veckor kvar till Grekland och vi får se om jag kommer upp i samma färg^^ Tror inte det.. jag är blek som ett spöke nu ju.

Ja, spädbarnstiden har verkligen vart en prövning. Det har fällts tårar och man har bråkat.. kan till&med erkänna att jag och Mattias har gjort slut en gång tidigare under denna period. Men vi kom till förnuft.. Men det är en lärdom! Man lär sig att inte ta varandra förgivet! Det blev som att bli lite nyförälskad när man kramade varandra och tårarna föll=) Då visste man att dettta fixar vi inte utan varandra.. Men varken familjelivet elelr ett förhållande är en dans på rosor. Det är en lärdom och något man måste gå igenom skit för att få det att fungera ibland.. Med skit emnar jag bajsblöjor.. Nää, skämt o sido..


Minea börjar få två tänder där uppe med.. japp, nu ploppar dom upp som aldrig förr!

Svar till Anonym: Ja, hotell hade inte vart fel! Vi har pratat om att göra det bara en natt vi två. Det skadar inte direkt=) Tack för att du liva upp idén! 

Frisk!

Äntligen är vi Friska!
Nu mår man oförskämt bra.. Man har väl rensat kroppen ordentligt. Fast jag är besviken att man blev magsjuk över en helg!

Har inte så mycket mer att skriva.. Får njuta utav denna söndagskvällen som en frisk familj!

Godkväll..

Vinterkräksjukan

Igår kväll började jag må smått illa.. En timma senare hängde jag över toaletten. 6 timmar senar mitt i natten vaknar Mattias och får samma symptom som mig. Så vi har spytt om vartannat natten till idag. Mattias mamma åkte på det samma kväll.. Sorry att jag smittade er!
Men vem har smittat mig..Hmm. Va på Frölundatorg i Torsdags. Kan vart någon jäkel där.. Nu mår jag betydligt bättre, men har fortfarande ont i kroppen. Mattias och hans morsa har mått betydligt sämre.. Eller jag har kunnat stå ut;) Mattias skulle passa Minea när hon lekte på sitt rum medans jag bäddade nytt i vårat sovrum. 5 minuter senare kommer min lilla groda in krypandes. Då upptäcker jag att hennes käre far har deckat på hennes matta i hennes rum! Haha.. Jag har haft 2 barn idag.. Det var som att väcka en 15 åring som ska upp till skolan när jag skulle väcka honom ifrån mattan.. "Vakna Mattias"  "Jaaa...." men han låg kvar.. Tillslut fick jag kicka till han och säga "NU! Inte sen!" Haha..

Ja det har inte vart en rolig helg.. Nu kan man inte sova för man hållt igång. Hjärnan går på högvarv. Ändå sov jag knappt något pågrund utav kräksjukan.. Minea har haft diareé. En liten spya tyckte jag att hon la på dagen, men annars verkar hon må bäst.

Två tänder i underkäken har hon fått nu med! Ser skit roligt ut när hon ler..

Jag måste lära mig att varva ner på kvällarna.. jag håller på att få sömbesvär. Man är helt slut i kroppen, men hjärnan vill inte varva ner.. jag vrider och vänder på mig men huvudet vill inte somna. Har för mycket tankar i huvudet tror jag.
Jag har alltid tänkt för mycket.. Jag diskuterar saker med mig själv i huvudet. När man tänker för mycket så slutar det typiskt nog aldrig bra..

Så detta va helgen jag och mattias skulle ägna extra åt just varandra. för det behövde vi.. Men så ska man åka på det här! Så jävla typiskt...

Nu får jag försöka slappna av här.. Jag har iaf kommit fram till att folk har för jävla mycket fördomar idag. Men va vet jag.. Att tycka så är ju också en fördom. Då kan man ju kalla mig fördomsfull..

GodNatt


gråå

Jag känner mig grå. Så som färgen grå. jag behöver klippa mig och köpa nya kläder. Men det är mycket annat man får sätta före.. jag klippte mig senast i början på november förra året! Slitna toppar är ett faktum.. Någon som vill sponsra mig? Tänk va min dotter lider när jag går ute med barnvagnen och risigt hår! Vilka traumatiska minnen det lär bli.. Tur att det är kallt så man kan ha mössa.. Mattias tyckte nog synd om mig i morse när jag berättade hur jag känner mig i mitt tråkiga slitna hår.. Han var beredd att betala frisören! Han som tycker det är onödiga kostnader,haha.. Men jag vill hellre att vi lägger det på hemmet. Vill ha en garderob i hallen.. Bilen är ju helt skev också. Idag ska den in på lagning. Hoppas verkligen inte det är ngot stort fel som kommer kosta as!!!*Håller tummarna*

Minea därimot har så fint blondt hår och nya kläder.. Men hellre det än mig. Får väl börja sy egna kläder utav dom kläderna Minea växer ur,haha!

Mattias har ju såkallad "Motorisk renit". Det är en slags överkänslighet i näsans slemhinnor. Fort det komemr någon form utav stark lukt så får han som världens förkylningsatack. Det är 5 andra i hans släkt som har det, så hoppas Minea slipper det! Påtal om det.. Han var hos en läkare som körde upp en kamera i näsan på honom(stackarn). Läkarn konstaterade att det behövdes en operation. Men om inte Mattias försäkring på jobbet täcker detta så kostar det 20.000kr!! Ush.. Men detta var ju privat, så vi tar den offentliga långa vägen ist. Då behöver mn inte betala iaf.. Hoppas bara det inte tar allt för lång tid. är trött på hans nysande och klagande,haha..

Mobilen har jag glömt i Mattias bil med.. Lyckat!

Köket är snart om målat. Skönt..

Om 1 1/2 månad är det Kreta som gäller! 22 grader va det där igår. 25 grader tycker jag är precis lagom..


Nya vagnen

Nu ska vi sälja våran Cresent ATV-07 kombi. Den är endast 9 månader gammal och köptes ifrån en affär splitter ny! Den är stadsannpassad och jag älskar dne för övrigt.. Men nu kommer sommaren så då var det dags att införskaffa en lite smidigare sittvagn. Har 3 ligglägen på den med så det är perfaa=)

Chicco Sulky Simplisity heter våran nya vagn och vi är så Jävla nöjda(Ursäkta språket).


Där det är ljusblått har vi mörkblått och där det är vitt har vi Babyrosa.. Hittade ingen bild på den dock.

Nu ska vi titta skräckfilm och käka chips med dipp! Ha det hej

Snorig tös och skadat knä.

Minea är enormt förkyld.. Hon har en fruktansvärd slemhosta och snorar som en dåre. Stackars älsklingen. Hon säger "Mammmaaa" hela tiden och sträcker sig efter mig. Nu ligger hon nerbäddad i våran säng. Hon har inte nästan ingen matlust heller så hon får bara det hon gillar. Bättre det än inget. Mannagrynsgröt och fruktpureér är det som gäller. Välling slinker ner med. Jag försöker få i henne vatten men det är inte populärt. Får hon vanlig mat spottar hon ut efter två skedar. Hon som alltid vrt såå matglad. Men hon är iaf glad imellan varven och leker på som tusan. Hostan stör henne inte pånatten heller så det är lugnt än sålänge.. Blir det värre får jag väl ringa BVC. Jag tror det är tänderna.. Hon har precis fått två små bissingar där nere! så söta=)

Så har mitt förbaskade knä börjat krångla värre än någonsin. Det har ju hoppat urled några gånger igenom åren, men nu är det värre.. Jag kan knappt räta ut det för det gör så ont i det. Det är helt kallt i knät,precis som att det ilar. Sedan kan jag inte böja mig. Jag misstänker att min minisk i knät är i princip borta nu. Jag hoppas på en titthåls operation. Min morsa har precis likadant.. Vilka gener man har^^ Det ärtydligen en typisk fotbollsskada, men här är det bara dåliga knän. Silken familj Ryggskott och slitna knän till höger och vänster^^ Vilket bra yrke man har valt då.. Blir väl förtidspensionerad.

Gissa vem som försov sig imorse.. Mattias Stenamn. Han vaknade 06.45 och då ska han börja. Stackarn.. Han hatar stress. Han flög upp kan ja säga. Det är så dåliga tider med jobb nu så det gäller att ligga i. Som tur är ligger han bra till på jobbet så det var nog ingen fara=)

Jag får fortsätta vila knät här innan min sjuka tös vaknar.. Ha det


Utflykter

Ja, i Fredgas va Jag,Anna,Mattias och Minea på Baby & Barn mässan. Jag tyckte det var jätte trvlegt. Minea älskade att leka i dom olika lekhörnorna. Hon ville gärna dra i en stackars pojkes hår också.. Hon tyckte väl han behövde klippa sig=)
Mattias va väl mest besviken på att det inte var mer gratis grejjer. Snåljåp^^ Men jag tyckte allt man fick en del.. Vi var där i nästan 4 timmar!! Minea sov inte en sekund under tiden.
Sedan bar det av till La Vacca och äta gott. Man va ju vrålhungrig!



Igår Va vi på ÅBYbadet. Dom har ju ett litet leklnd för dom minsta där.. Det gick hur bra som helst! Minea var helt uppe i varv! Hon plaska och fick sig en del kallsupar, men det sket hon i. Hon ville helst vart där i flera timmar, men jag och Mattias va ganska slut efter ett par timmar. Dit ska vi definetivt igen! T.o.m Mattias uppskattade deras utomhus rutschkana dom hade ,haha.. jag testade den med. Det märks att man blivit "äldre" med tanke på paniken jag hade när det gick så fort^^

Härom dagen hade jag och mattias lite dispyter, men det ordnade sig som vanligt.. Det ringde på dörren dagen efter.. Där stog den ett blomsterbud med en bukett till mig..

Efter denna så förlät jag han.. Haha, nä vi hade faktiskt blivit vänner dagen innan. Men va glad jag blev.. Man behöver sådant ibland=)

Idag ska vi kolla på färg.. Jag ska ha Vinröda köksluckor hade jag tänkt, med vit stomme.. Så byter man bara handtagen på luckor och skåp så är det som nytt. Får se om vi hittar någon bra färg idag för bra pris bara. Jag har t.o.m vart inne på en hemsida där man lär sig att måla köksluckor,haha. Minea kommer väl bli skit förbannad om hon inte får vara i köket.

Har ni sett vårat snygga golv? Ser ut som vinkork.. JA det var ironiskt menat.

Tänkte jag ska ringa Anna panna den Gravida. Tänkte åka till öppna förskolan som öppnar klockan 13.30 för 0-1 år. Man börjar ju få panik av att bara gå hemma..
Anna är nog dubbelt så stor som jag va när jag va så långt gången. Tur att hon vet att det bara är en liten där inne=) Men det kommer nog bli en rund liten sak som tittar fram i Augusti. Hon har köpt barnvagn med.. En splitter ny kombivagn för 1500kr! Det var ju sån super REA på Barnenshus härom dagen. Folk va ju som galningar!! Dom slog sig in! Tur att vi inte hade Minea med oss. Folk slet åt sig barnvagnarna.. Tur att Anna fick ta i den sista där.. Det var kö utanför en hel timma innan.

Jag får väl gå in och titta till Minea.. Hon har sovit i 2 timmar nu! Hon är väl helt slut sedan gårdagen=) Hon somnde i sin matstol medans hon tittade på teletubbies,haha!

Ha det bra..

"Bappa och Mamma"

Ja, nu har Minea lärt sig att säga både Pappa och Mamma. Fast hon säger "Bappa" ist.
Hon ropade t.o.m på Mattias när han gick i morse:Bappaaaa!" Haha.. Det var så gulligt.
Klappa händerna kan hon nästan med.. Hon måste lära sig att träffa båda händerna först=)

Till våran minsta katt säger hon :ooooaaa. Hon heter Ronja så det är ju liite likt iaf,haha..

Så nu har språkkunskaperna kommit igång! Va fort det går asså.

Vill säga Grattias till Marina och Conny som väntar deras andra barn nu också!

Jag trodde tt det skulle bli vår men nu snöar det värre än någonsin..Ghaa!

Vet ni vad, jag ska STORSTÄDA nu... Nää, det där sa jag med ironi till några utomordentligt duktiga personer;)

Ha det bra

RSS 2.0