5 minutersmetoden blev till en chock..

Vi har haft en elektronisk vagga sedan Minea var ca 1 månad gammal. När hon var så liten så hade hon ju inte kommit in i något riktigt sömnmönster och därför fick vi gå och vagga henne till sömna oftast. Det var ganska tröttsamt efter ett tag så vi köpte en elektronisk vagga som spelar musik på babyproffsen. Den var hur bra som helst och hon slockna direkt! Men nu har hon börjat bli för lång för vaggan så jag tänkte att det var dax att börja vänja av henne vid den.
Innan har vi alltid flyttat över henne till spjälsängen efter hon somnat i vaggan.

Nu tänkte jag testa den där 5 minutermetoden då man går in till barnet och klappar om och tröstar tyst med 5 minuters mellanrum. Vi la henne med nappen och snutten i spjälsängen och satte oss i soffan.. Efter någon minut började hon gny lite smått. Jag väntade ett par minuter till och sedan gick jag in och klappa henne och stoppa in nappen igen. Sedan gick jag ut.. Hon gnydde i ca 1 minut till och sedan blev det bara knäpptyst! Vi väntade och det fortsatte vara tyst... Mattias gick då försiktigt in i sovrummet och kollade till henne.. Då hade hon slocknat!! Varför har vi aldrig testat innan!!?? Jag blev totalt chockad.. Det tog inte äns 5 minuter från att vi la henne till att hon slockna! Nu sover hon så gott i sin spjälsäng och förhoppningsvis resten av natten med.. Jag tror att det är för att hon nu har ett sömnmönster och hon är inställd på att sova vid denna tiden. Hon är större också och det tror jag har en stor betydelse! Jag tror aldrig detta hade gått för ca 1-2 månader sedan.. Men nu blir det nog att stoppa vaggan i källaren. Min syster ska få ha den till sin baby.

På tal om min syster! Hon ska ha om 2 vecmor!! Men hon har fått 1 vecka innan med sina 2 andra graviditeter, precis som jag=) Det blir en pojk.. Så nu får Minea en yngre kusin. Hela 5 månader yngre faktiskt.

Jag är så lycklig.. Jag kan leka med Minea på ett annat sätt på dagarna nu,  jag kan städa medans hon sitter i stolen och tittar på mig och leker emd gossedjuren, Hon kan ligag med snuttissen och nappen på ett täcke på golvet i över 1 timma, Hon har börjat bli blyg för främlingar och vill hålla hårt i mamma(MYYYYSIGT). Hon är nu 4 1/2 månad och hon har växt såå mycket! Ingen s till mig vilken skillnad det blir efter 3 månader.. jag har världens bästa familj!

Det drar ihop sig!

Idag har jag och Anna vart i stan(GBG).. Hon skulle till Buttricks och köpa maskerad dräkt. Vi passade på och ta en fika också..
En sak vill jag säga.. Folk har ingen respekt för barnvagnar överhuvudtaget!! Jag blev galen! T.o.m Anna som ej har barn såg nu detta ur mitt perspektiv. Om jag skulle ut ur en butik kunde dom bara släppa dörren rätt på barnvagnen! jag va nära på att säga något riktigt fult vissa stunder. Jag har aldrig tänkt på det innan, men det blir väll så nu när man själv har barn.. Vi kom på en riktigt grym dräkt till våra killar. jg kan säga att dom kommer se likadana ut och en ledtråd är:"You got, you got, you got what i need".. Haha, och blonda peruker.. Förstår ni!?? Hahaha.. Riktigt ball!

Jag va inne i en affär med dom mest sagolikt fina babykläderna man kan tänka sig! Det var allt ifrån Burberry till Armani babykläder. Men det billigaste var typ en liten babymössa som kostade 600kr!! Jag drömde mig bort ibland dessa ursnygga babykläder.. Någon som vill sponsra;)???

Japp, på fredag är det maskerad dags! Grymt skoj komemr det bli.. Roligaste lekarna med.. Bilder kommer upp sedan.

Här är lite bilder jag tog idag..


Jag och Den minsta kissen Ronja.. Hon och Minea verkligen Älskar varandra! Hon är en sådan kelgris! Har aldrig vart med en keligare katt.. Våran andra bebis!


Minea innan hon deckar för natten.. Titta va trött hon är!


Jag blekte och förlängde håret idag, va tycker ni??? Haha....... Nää, det är en peruk. Mattias ska bära denna på Fredag!

Tandläkarn och annat.

Ja, idag ska jag till tandläkaren.. Jag har tid klockan 14.30. Jag hade hoppats på att Anna var ledig idag så hon kunde haft Minea en timma, men jag misstänker att hon jobbar. Jag glömmde ringa henne igår och nu svarr hon inte.. Men men, Mattias blev iaf glad. Då får han gå tidigare ifrån jobbet.

Såg på tv4 morgon att det ska komma en GPS som gör att man kan se vrt barnen håller hus. Det tycker jag är riktigt bra! man ska tydligen och kunna trycka på denna så det skickar ett larm till föräldrar och andra man vill om det händer något. Helt klart ska Minea ha en sådan! Det händer ju såå mycket fruktansvärt ute i samhället nu!

Vi ska köpa en gåstol åt Minea nu i veckan.. Får se hur det går. Tror inte hon kommer springa runt i den nu direkt, men jag vill vänja henne vid den lite. Vi får se hur det går.

Ni får ha det dunder!

Filmklipp: Min pratglada Sessa!

Här är en video när Minea pratar med hennes pappa=)

Fredag, Underbart!

Ja, det är helt underbart med fredagar.. Jag skiter ifall det är pissväder ute. Det är ju ändå FREDAG! Nu ligger Minea och sprattlar.. Hon sparkar av sig täcket i protest mot att hon inte vill sova.. ........... Tack för ni väntade, jag la henne på golvet så hon kunde leka lite=)

Igår va både Emma, Anna och Vikky förbi här. Alltid träävvligt!

Jag sov till 09.15 idag..SKÖNT! Visst vr jag uppe och mata henne och så vid 06.00 men det var bara 15 min och sedan är det så sköönt att somna om=) Har gjort så hela veckan nu.. Innan gick jag upp imellan 05.30-06.00 och drack kaffe med Mattias men nu skippar jag kaffet och somnar om ist. Man är piggare nu iaf!

Nu längtar jag till JUL! Trodde jg aldrig skulle säga det.. Jag är ju inte direkt någon högtidsmänniska.. Men jag tror att det beror på att jag har barn. Tur att hon inte är så stor än och att man bara har 1 barn. Annars hade det blivit dyrt med julklappar=DJag lär väll inte gilla julen om 5-10 år.

Nu ska jag chilla framför TVn ett tag... ha det bra!

I väntans tider..

Nu sitter jag här och har precis lagt Minea i vaggan. Hon har vart vaken i en timma nu och såg på ögonen att hon började bli trött. jag lägger henne alltid efter 1-2 timmar på dagen.. Hon behöver sömnen och det märks. Innan jag visste hur mycket sömn dom behövde så lät jag henne vara vaken.. Det var inte bra! Då blev hon ofta kinkig och det var jätte svårt att få henne att somna. Om jag lägger henne efter 1-2 timmar innan hon blir kinkig så går det hur lätt som helst. Det låter så lätt men det är faktiskt klurigt att vara småbarnsförälder ibland=) Men nu är både jag och Mattias Proffs;)

Nu väntar jag också på att Anna ska vakna.. Hon jobbade sent igår så hon lär ju sova till 13.00*suck* Ähh.. Jag ringer och väcker henne om en timma=)
Hon ska nämligen tvätta hos mig. Dom har inte dragit el till deras tvättmaskin ännu och hon har INGA rena kläder,haha! latmasken orkar inte gå till tvättstugan så hon går till mig ist! Det är ju bara 2 tvättar..
Ja vad skulle vi gjort utan tvättmaskin här? Vi hade väl fått gå med sketna kläder, för jag hade då inte släpat ner tvätten till tvättstugan! Skulle jag haft Minea på ena armen och tvätten i andra då eller!? Aldrig..

Efter graviditeten har jag svettats lätt som tusan.. Men jag läste att det tydligen är normalt. Det tar ett tag för hormonerna att ställa om sig. men jag funderar på att testa min sköldkörtel. Den sitter i halsen och styr vissa hormoner. Man kan nämligen få problem med den efter graviditeten. Symptom kan vara just,svettningar, trötthet och humörsvägningar.. Mitt humör har blivit knäppt!
Stackars Mattias.. Men det slutar alltid med pussar och "jag älskar dig".

Ska jag ta en koppkaffe till?? Jo, det behövs nog..

P.s Jag vet att ordet "Family" stavas med ett "l" men det blev fel när jag gjorde bloggen och nu orkar jag inte direkt byta blog.. Nu vet ni om ni undrar iaf=D D.s

Dagens bravader.

Idag var vi hos Mattias föräldrar. Vi käkade Moussaka, riktigt gottigt! Mattias bror och hans tjej var där med. Alltid trevligt=)

Nu längtar jag tills halloween festen jag och Anna har planerat. Kommer bli grymt.. Men givetvis längtar jag mest till helgen när hela familjen kan vara tillsammans på morgonen.
Nä nu när Minea har somnat så ska jag och Mattias kolla krigsfilmer! Älskar dramatiska krigsfilmer..

Här följer lite bilder vi tog när vi kom hem:



Här har vi heela familjen!


Här har hon sina fin kläder på sig! Man måste vara fin när man blir bjuden på middag..


Mor & Dotter..


Här är hon i sina finkläder igen..


Här busar vi i soffan och leker "flygplan"!

I live..

For you!
Mamma och pappa älskar dig mer än allt Sessis!


Kan ta sig fram!!!

Jag la nyss Minea på mage på golvet emd lite leksaker framför.. Helt plötsligt tar hon knäna i golvet och drar tag emd händerna i golvet och liksom ålar sig fram!! Jag blev HELT chockad! Hon stånka och kämpa men fram kom hon en bit.. Hon tog sig iaf fram till leksakerna så hon kunde bita i dom! Va duktig min lilla flicka är.. Så nu kan hon åla lite grann.. Hon är nu 4 månader och 5 dagar. Hoppas hon kan krypa till Julafton! Hade vart myysigt=)

Morgonsnurr..

Jag har nu letat efter kaffet i 30 min! Haha.. Det stod Bakom kaffebryggaren. Haha. Man är ju helt snurrig och ser knappt något på morgonen innan kaffet.
Vi har börjat vänja Minea vid att somna en timma senare nu.. Det går väldigt bra! Vi vill göra det innan vintertid kommer.. Hon måste ju ställa om sig för det med. Nu sover hon såå gott så..

Inte denna men nästa helg kanske jag och Anna planerar Hallowen fest. Får se.. Men roligt hade det vart! Skönt om det är hemma hos dom med, eftersom dom bor 1 trappuppgång(För alla gbgare, Svale!) härifrån. 

Det går runt en våldtäcksmann här i vårat område i Mölndal! Fyyyy.. Det har vart 4 st våldtäcksförsök och 1 genomförd våldtäckt!! Man vågar verkligen inte gå ut när det mörknar.. Mattias fick följa Anna hem häromdagen. Mattias säger att jag måste låsa dörren ordentligt och får inte gå ut själv.. Den genomförda våldtäckten hade ju skett i tjejens hem! han hade följt efter henne och tryckt in henne i hennes egna hem och våldtagit henne! Man blir ju livrädd när man hör detta.. Detta skede på gården bredvid oss också.. Hoppas dom får tag på det JÄVLA svinet snart! 

Nu måste jag dricka mitt kaffe, pronto! Ha det bra..
 

Badgirl!

Jag är inte så snäll som ni tror! ;) Im a Bad girl.. Så.. Dont F*ck with me!! ;)


Jag håller en RIKTIG Shotgun i Thailand i höstas. Japp, Jag SKÖT med den med.. Jag kan säga att det var ett JÄVLA tryck i den! Vilken kick! Men aj för min axel!!


Mattias som "Don Corleone"(Maffiagubbe). Jag som Millitärbrud.. Innan årets maskerad fest 2008!



Helgen är över..

Japp, nu är den sköna helgen över.. Det går på ett kick!

Igår såg jag och Mattias en utav dom hemskaste filmer jag sett!! Jag grät på slutet.. Det är en verklighetsbaserad film. Man blir arg och ledsen samtidigt. Stackars flicka! Man fattar inte hur sjuka människor kan vara.. Jag kan säga att Mattias inte äns ville prata om filmen när jag förklarade om den för hans mamma idag. Han tyckte den va så hemsk så han ville inte tänka på den.. Så det är inget för dom blödiga! Filmen hette An American Dream.  För er som gillar starka och verklighetsbaserade filmer rekomendear jag denna!


Denna bild tog jag för en timma sedan. Lite kvällsmys i soffan! Men nu har hon lagt sig för natten...

Lite roliga bilder.

Här kommer några roliga bilder på våran underbart fina dotter=)


Här är hon lite smått chockad utav kameran,haha!


Gladare kan man inte vara=) Hennes fina långa ögonfransar syns här med..


Just ätit katrinplommonpuré! Gott att smeta ut runt heela munnen!


Sitter snällt i babysittern med nappis!


MUMS!

Solskensdag!

Idag är det en ny dag.. Men inte bara det.. Jag har skaffat mig en Ny Blogg också! Jajemän.. För er som inte känner mig så finns den gammla bloggen på adressen: Ungmamma08.babyblogg.se.

Min prinsessa ligegr på golvet och snuttar på babysaft. Hon äälskar det.. Hon är idag 4 månader och 2 dagar. Tiden går fort när man har roligt!


Vi igår morse.. Minea är toppenpigg och jag inte!
Mor och dotter nyvakna igår morse.

Trött och sleten igår morse. Den rena sanningen utan smink.
Nyvaken och utan smink. Den rena sanningen..

Minea var i fullgång ifrån det att ögonen öppnades.
Ja ho

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0