Kan sitta själv!

Jag har övat med Minea heela dagen lång! Vi har övat i våran dubbelsäng.. Nu kan hon sitta i hela 4 min! Duktig tjej jag har*stolt*

Hon kan stå i krypställning i 30 sek med, men blir mest förbannad för att hon inte fattar hur hon ska göra sedan,haha..

Här har vi bild beviset på att hon kan sitta själv utan stöd nu:



Ja, nu blir det att öva varje dag så hon kan sitta längre och längre! Vårat mål är att hon sitter iaf minst 15min på julafton! Haha.. Men det vet både jag och Minea att hon klarar=) För hon är ju världens bästa.. Det komemr mamma och pappa alltid tycka..

Idag ska jag göra pastasallad med kyckling i.
Ingridienser:

Pasta
Kyckling i bitar
Grön pesto(Zeta)
cremefrech med smak utav tomat och basilika
majs
Cocktailtomater
Soltorkadetomater i olja
Ruccolasallad

I med allt i en bunke och rör om! Snabbt, nyttigt och underbart gott!
Mattias favvos=)



Gomörrn

Eller va jag nu ska säga.. jag gick upp vid 08.00 så tro inte att jag gick upp nu.

Idag har mina KOOlaAnna byxor kommit! Jiippieee!

Minea har börjat upptäcka folks ansikten.. Att pilla i folks näsor och se vad man hittar där är otroligt intressant!

På Fredag ska hon övernatta hos sin farmor och farfar. Då ska vi nämligen på 20års fest.. Närbare bestämt Vikkys fest! Hon fyllde 20 år igår! Grattis igen!

Zara har otrooligt fina babykläder.. Men min FP komemr inte förän på fredag(Försäkringskassan hade glömt att skicka pengarna).. Men får ta av Mattias sålänge.
Till saken.. babykläderna är såå snygga där! Det kommer bli Mineas klädaffär sålänge jag köper! Jag hade viljat ha kläderna själv på babyavdelningen om det fanns till mig=)

FlygandeJacob planerar jag att laga idag.. Tack för inspirationen Joanna!

Bilder ifrån veckan..


TITTUUUUT!!


Va stökigt det var i hallen då! Minea leker för övrigt i gåstolen här..


Hon ser ganska trött ut här.. kanske trött på den jädrans kamern som ska bixtra på henne heela tiden;)


Hahaha! Togs i morse.. Därav dessa sletna personer.. Mattias ser gul ut och jag borde kamma miG! Färgade håret mörkt som attans igår med..

Nä nu får jag lyfta röva och göra mig iordning.. Ska ju hämta byxorna! ha det göttans..

Jul på Liseberg..

Jag vaknade 06.30.. Minea pep lite  så jag mata henne så somna hon på 5 min,haha.. maten va ju inte slut på långa vägar. Jag kan inte somna om! pigg som en lärka.. Mattias ligger och snarkar här.
Haha, Ronja(katten) tog ett språng och hoppa rätt i ansiktet på honom för en stund sedan.. Haha! Han blev livrädd och trodde det var jag. ja visst..

Idag ska vi på Jul på Liseberg hela familjen.. Mysigt! Det ska ju vara fake snö där iår också.

Jag får väl sätta på kaffe nu strax.. ÄLSKAR kaffe=) Jaaa, jag är fruktansvärt beroende utav kaffe, speciellt morgon kaffe! Jag skulle inte kunna fungera utan kaffe tror jag.. Mattias får väl vara min medberoende då. Fast iof, han är själv fast i kaffets helvetesgrepp!! Det var jag som fick han att börja.. UShhh va hems jag är=)

ThaiFredag

Ja, idag blev det Thaimat.. Gottigt värre!

Fick hem morsans digitalkamera igår så har lite bilder jag inte sett förut.. Här kommer dom:


Minea skrattar åt sin pappa i sin mormors hall=) Här är hon imellan 3-4 mån nånting.


Tycker att sin pappa är SUPER rolig=D Minea 3-4mån


Dagen då Minea döptes. Anna, min barndomsvän och Mineas gudmor som håller henne. Minea exakt 3 mån.



Min syster när hon var höggravid(syns inte här men).. Hon skulel inte bli glad om hon ser denna här,haha..


En knasigt glad pappa med en butter dotter??=)=) Minea runt 3 mån?


Mineas kusin och min brorson Linus. Ett riktigt charmtroll.. Tror han komemr bli en stor flickfavorit när han är större med sina stora bruna ögon och tjocka blonda hår=)=) Han är så söt så man vill äta han! Han är 2 år här. På Mineas dop, därför han är så finklädd=)

En låt som MÅNGA har minnen utav..=)

En riktig kult låt! Snacka om fjortis minnen,haha.. Måste höras=)


IKEA

Igår va vi på IKEA. Har köpt matta,lådor, 2 lampor, och ett fräckt fack som ser ut som en groda=) Det är till Mineas rum. Gardinerna jag ville ha va slut!! Men dom skulel få in dom idag.. När man har renoverat ett rum från topp till tå vill man ju ha det perfekt!

Vi råka komma hem lite sent.. Närmare bestämt 21.30. Minea fick lite katrinplommonpuré och en flaska NAN. Men hon ville inte sova.. Hon ville HOPPA! haha.. Hon hoppa i mitt knä. Sen fick jag mjölksyra så hon fick hoppa i Mattias knä en stund.. Hon somnade inte förän runt 23.00. Men hon sov till 07.30 och somnade om till 09.30. Så jag har sovit extra länge idag=D. Vi låg kvar och myste i 30 min också.

Idag ska vi till min morsa och styvfarsa på middag.. Revbenspjäll va det tror jag..

Nu sover hon som en stock!

Mormor mår bättre nu ja.. Hon skrattar t.o.m!! Min moster hade vart på besök där häromdagen så sa mormor till dom innan dom skulel gå:"Katt ska ni ha!!" Så sa min moster:"Nää, vi har hund det räcker!" Då började mormor skratta.. Det var ju "Tack ska ni ha!" Hon emnade,hahaha! Va härligt att hon har lite humor ni i allt elände=) Pågrund av proppen så blir ju hennes tal dåligt.. Orden blir ofta fel. Men hellre skratta åt det än att gå ner sig!

Nä, nu får jag ringa Annapanna! Hon ska ju ta körkort nu snart.. Hon har äntligen tagit sitt förnuft till fånga;) Jag vet att du läser detta Anna din B.I.A.T.C.H ;)

Ha dte bra nu alla.. KÖssar heeej


Babyseat King!

Har köpt gåstolarnas RollsRoyce till Minea.. Men som Mattias sa:"Ska det vara så ska det fan vara!" Japps.. Så nu är man 695kr fattigare! Mattias får väl helt enkelt snusa mindre denna månaden;) Nä, vi har så vi klarar oss!

Nu ska jag betala ett par koolanna of sweden byxor.. Köpte dom på tradera för 105kr och dom kostade 799kr på Nelly.se! Vilket kaap!

Vi satte Minea i Gåstolen när vi kom hem.. Hon började åka iväg direkt,haha.. Alla har sagt att det tar ett tag innan dom lär sig!?? Jag var beredd på det... Men först blev hon så exalterad utav alla leksaker som blinka och lät på gåstolen, sedan började hon sprattla som en galning emd bene och iväg for hon..Haha. fast jag tror inte hon riktigt fattade själv vad som hände, elelr att det var hon som fick den att åka.

Nu håller Mattias på och nattar henne.. Ush, det märks att man har mens nu. Fort mattias inte fattar exakt vad jag säger så hugger jag till som en vessla! Stackars min älsklingskille=) Men jag har haft problem med min PMS hela livet.. men kan styra den bättre nu. Ingen som kan någon medicin imot PMS?? Jag är sjukt personlighetsförändrad när jag har min mens. Jobbigt som sjutton.. Tur att jag har en sådan förstående pojkvän/sambo! Han har lärt sig att inte käfta imot när jag har mens, utan bara vara tyst.. Då kommer jag och säger förlåt 5 min efter=) Men han vet att jag inte är sådan för det mesta.. När jag var Gravid så sa vi inte något än lite irreterat till varandra på 9-10 mån! Hade ju ingen mens då serru..
Men vi bråkar aldrig nu helelr.. Bara jag som hugegr till ibland;)

Vi ska till Kreta den 23 april!!!!!!!!!! Familje semester! Vi kommer bo 75 m ifrån stranden.. Vi ska bo i en lägenhet med kök,vardagsrum och sovrum. Den har också badkar(myys). Vi får städning och diskning 7 dagar i veckan! snacka om LYX! Finns en babypool med tak över som Minea kan va i.. och givetvis 2 stora pooler för oss. I detta ingår det en sulky med paraply, Barnsäng, Barnmatstol, Barnservice. Perfekt för oss=) Slipper man släpa med sig allt.. Vi fick hela resan med transfer och allt för allihopa 11300kr! LÄNGTAAR! Minea måste ha pass.. Haha, va gulligt det måste bli!

Här kommer Mineas nya gåstol:

Ett år sedan!

Nu är det exakt ett år sedan vi var i Thailand.. Då va jag i 12:e veckan med Minea. Ingen av oss hade riktigt fattat det än.. Men det var bara ett par veckor innan vi hade bestämt för att behålla. Ushhh va hemskt! Vill inte äns tänka tanken..

Tänk när jag ringde till Mattias jobb och berättade på morgonen att jag var gravid.. Han blev så chockad att han bara sa:OK.. Men jag ringer sedan, puss!.

Tiden gick under dagen men han ringde inte.. Sedan kom han in igenom dörren.. Han sa inget. Sedan sa han att han måste fundera lite... jag sa att jag inte ville press honom utan han fick bestämma. Dagarna gick och vi prata knappt om det. En dag när han hämta mig i kungsbacka sa han: Vill du ha ett barn emd mig eller??? Hahaha.. Sedan va det bara lycka!

Sedan på förlossningen så svimma han nästan.. Han fick lägga sig på golvet med fötterna på en stol.. Haha! sötare o finare barn kunde vi inte ftt.. som mattias moster sa:"Hon är s ljuvlig!!" Mattias får hålla koll på alla pojkar som kommer va efter henne.. Det hr ju fötts många otroligt söta pojkar iår, Leo(joannas) och Lucas(Rebeckas) bland annat;)


Här är vi i thailand.. här ligger Minea i min mage. 12:e veckan.

Vädrets makter.

Ja vilket väder.. Det ska fortsätta att vara såhär tills i eftermidag också.. Fy!!

Minea ligger på golvet och leker..

Jag gick nyss upp så är gaaanska seeeg...

Jag rakade av HELA Mattias hår igår! Han har aldrig vart helrakad, visste inte jag.. Han blev chockad, men sa att det blev faktiskt snyggare än han trodde det skulle bli.
Nu komemr väl hans föräldrar undra vad jag gjort med ders son!?? Haha!
Han ser nästan lite farlig ut i denna frissa=P

Minea ska sova igen nu.. Hon börjar bli lite övertrött så jag får väl ta henne.

Ha det göttns..

Livet går fort..

Jag satt nyss och tänkte på hur fort livet går.. Det känns som det var igår man var på knattedisco och fick sin första tryckare! Haha.. Nu sitter jag här med min framtida man och barn. vart tog tiden vägen? Men jag skulle aldrig vilja byta detta imot något! Man är så trygg nu.. Det var faktiskt Mattias(min sambo) som sa detta till mig. Att han älskar tryggheten i sitt liv nu.. Samma här!

Minea sover som en stock! Hon har duschat och ätit en massa mat. Hon gapskrattar när jag dushar henne...
Nu har Mattias slutat. Undrar hur långtid det tar innan han ringer??..Hmmm.

Jag är nog den första att ha suttit upp ljusstake redan. Ja vill ju ha Julafton NUU! Nu ringer han....

Han va påväg hem ja. Så kom vi in på såser av en konstig andledning.. Så fråga jag han hur man gjorde vit grundsås. Han kunde det, han berättade hela receptet och hur man tillgagar i detalj.  Jag lärde han det igår nämligen.. Han är så stolt,haha! Var har du vart heela mitt liv din knasboll!!??

*GÄÄÄÄÄSP* Tröttheten sätter in..

Jag får dra mig framför TVn innan gubben komemr och dottern vaknar..


Den här förstoringen ska jag hämta ut idag också..

Bildbevis

Ja nu har jag bildbevis på att hon kan stå med stöd=)


Matchande kläder va;)??


Syskon myys=)=)


Hon har fått en ny napp för lite större flickor=D

Ljusare tider??

Ja.. Det börjar se ljusare ut när vi trodde det skulle vara som mörkast. Mormor har börjat kunna säga mer och emr ord nu! Dom hade även sett på magnetröntgen att det inte var en blödning utan antagligen en propp. Visst är det inte bra med propp emn dom sa att det var bättre än en blödning. Hon är fortfarande pesimistisk men det går iaf framåt!
Sköterskan hade sagt att hon kunde prata bättre nu.. Då sa Mormor till min kusin:Kan ja...? Min kusin svarade: Ja farmor, det kan du... Det komemr bli bra..
Stackars mormor.. Imorgon ska jg åka till henne med syrran. Vi lämnar småknattarna hemma.. Det är ingen idé att ta med t vå bebisar till en strokeavdelning.

GRATTIS i efterskott min lilltös!! Nej jag hade inte glömt det.. Bara att önska det här=)

Jag ställde Minea imot soffkanten idag för att testa(jag hade mjukt under).... Hon stod!!  En lång stund med! Hon blev själv chockad. Hon glodde på mig emd STORA ögon och tittade ner på sina ben.. Hahaha. Så höll hon kvar för kung & fosterland. Tillslut satte hon sig sakta ner SJÄLV på rumpan! Jaqg och Mattias satt som två dårar och klappa händerna och ropade: Va duktig du är Minea!!
När jag ställde henne nästa gång igen så kollade hon på oss precis som:"Är jag inte duktig???" Haha.. Sötnosen..
Jag ska ta kort imorgon och lägga ut det här så ni får se=) Nu soover hon som en stock efter att ha druckit babysaft och ätit kalvkött & grönsaker:) Mumssss tyckte Minea!

Som sagt.. 5 månader blev hon igår. Tiden går såååå fort!

Lördagen

Idag har vi haft besök utav Mattias moster och hans Morfar. Trevligt..
Senare Åkte vi till Mattias föräldrar och åt mat..
Nu är vi hemma och myser i soffan.. Minea är så trött att hon gnuggar sig i ögonen hela tiden. Men jag tänkte lägga henne om 10 min. Vill ju ha henne lite här med oss och kvällsmysa=)

Nä nu får jag ta henne igen..

Stackars mormor!=(

Min mormor har idag drabbats av en stroke(hjärnblödning).. Hon är klar i huvudet och kroppen men kan inte prata! Hon försöker säga något men ut kommer något helt annat.. Hon kan knappt skriva heller. FY va hemskt.. Stackars stackars mormor. Hon är jätte deppig nu.. Mamma sa att hon bara gråter.. Hon ligger på sjukhus nu men vill helst bara åka hem. Hon får nog ligga där ett tag..
Imorgon kommer svaret ifrån magnetröntgen.. HOPPAS INNERLIGT att dom komemr med något "positivt". Sköterskan har försökt att prata med henne men hon bara tittar bort och är helt nere... Fan.. Varför ska detta hända en sådan snäll människa!? En soma ldrig gjort något dumt. Hon har alltid givit oss grejer och pengar fast hon knappt har ett öre själv!! Livet kan vara så JÄVLA orättvist ibland. Jag har vart så kall inombords idag. Jag har trott att det var en hemsk dröm ett tag. Men nu släpper det... Ska man aldrig kunna prata med Mormor igen då?? Ska stackarn aldrig emr kunna medla sig!?? Får hoppas att det går tillbaka! Altt är snurrigt just nu... Tänk lite på min mormor ikväll är ni snälla.. Hon är underbar..

Välkommen till Världen kussen=)

Här är en bild på Mineas Kusin.. Han föddes på varbergsjukhus. Vi var där och hälsa på igår.. Va STOR Minea var i gämförelse! Kommer inte ihåg att hon va såå liten.


tidsfördriv,,

Snodde denna på Joannas blogg! Thisishot.blogg.se

simma - löpa
ful & lycklig - snygg & olycklig
plugga - jobba
bada - duscha
jordgubbar - banan
lakrits - vanilj
gina tricot - h&m
sola - bada
pool - havet
skidsemester - solsemester
singel - förhållande
planering - spontanitet
glass - godis
stökigt - organiserat
bio - teater
svensk sommar - charter
julafton - midsommarafton
inga barn - 12 barn
skånska - göteborgska
silikonbröst - fettsugning
landet - storstan
make up store - maybelline
desperate housewives - sex & the city (om jag MÅSTE välja)
romantiskt - dirty
kaffe
- te
marabou - lindt
gorby's piroger resten av livet - big mac & pommes resten av livet
banta - träna
the body shop - dove
farlig kille - snäll kille
shoppa på nätet - shoppa i butik
lyx - budget
fota - bli fotad
förfest - efterfest
tidning - bok
ge
- få
string - hotpants
förrätt - efterrätt
falafel - kycklingsallad
pizza
- kebabtallrik
kyckling - fisk
blind - stum
kramas - pussas
hemmafest - utgång
skräckfilm - romantisk komedi
mcdonalds - max
pommes - potatisgratäng
popcorn - grönsaksdipp
drinkar - öl
grabbkväll
- tjejkväll
frukt - grönsaker
hund - katt
brun utan sol - solarium
zara
- topshop
kjol - shorts
vitt vin - rött vin
zlatan - henke
familj
- vänner

Min tös har feber!

Stackars min älskling.. Hon har 38,4 graders feber. Hon Vaccinerades som sagt igår för andra gången. Det är därför.. Hon är trött heela tiden och är hängig. Nu sover hon igen.. Men det är ganska vanligt efter vaccination. blev inte så förra gången dock.

Hon vägdes och mättes hos BVC igår med Hon väger 7200g och är hela 66,7cm lång. Bra att hon växer och froodas=)

Nu ska vi snart åka till BB i Varberg och titta på min systerson och Mineas Kusin!

Här är lite bilder:


Va liten hon va! Här är någon timma efter hon fötts! En stolt pappa hålelr sin dotetr för första gången!


Här är min knasiga Tooote nu!=D Hon är för go min älskling!


Här är våra håriga bebisar=)


Här är våran nya Tvmöbel.. har inte gjort ording ännu=)

Väkommen lilla kusin!

Igår vid 12.00 kom Mineas kusin till världen! Min syster hade då legat sedan 02.00 på natten samma dag. Han vägde 4010g och var HELA 54cm lång! En långemann=) Troligtvis ska han hete Jaime.
När Mattias kommer ifrån jobbet ska vi åka till VarbergsBB och hälsa på dom! han hade tydligen mycket mörkt hår. Så nu är inte Minea yngst i min släkt längre.

Har inte skrivit på ett tag nu.. har haft fullt upp med ommöblering och dylikt.

Var hur trevligt som helst att träffa Joanna och hennes sötnos till son! Vilka goa miner han kan göra,haha!
Jill,Maria och helena träffa vi också.. Jätte roligt! Förgyller en hemmafrus vardag;)

Påtal om hemmafru!  Igår gjorde jag kycklingfileé, ris, gräddsås och majs. Till efterrätt blev det pannkakor med drottningsylr o socker. Jag kännde mig verkligen som en riktig hemmafru.. Mattias tycker jag har blivt en sådan med.. han får mat på bordet varje dag och jag går runt med ett spådbarn och städar=D Men det är hans tur att bli "Hemmaman" snart.. Haha.. han ska vara pappaledig till våren OCH då ska jag ha det precis likdant!

Vi badade alla 3 i badkaret igår kväll.. MYYYS´!  Hela familjen i badkaret. T.o.m Ronja(katten) skulle hoppa i ett tag.. Men efter att ha doppat halva överkroppen avstog hon.. Haha. Den katten asså..

Bilder få det bli mer av i kommande inlägg.. Men vill ni se trippen jag gjorde till Min gammla skola i Fredags och mötte leo o Joanna. Gå då in på Joannas blogg: thisishot.blogg.se

ha det dunder!

Gomorroon!

Igår va jag en duktig hemmafru och lagade efterrätt till middagen. Det blev äpplekaka, enkelt att göra.

Jag har inte fått upp Hyllan och det än!!=/ Vi hade så mycket att göra igår.. Jag hämtade ut Julgardiner med tillbehör, Sedan ahndlade vi lite. Men idag ska den upp! Jag skiter ifall Mattias är trött.. Då får han väll klunka fem koppar kaffe innan då..

På Fredag bär det av till kungsbacka och möta Joanna! Vi ska till våran gammla gymnasieskola och hälsa på.. Ska träffa Jill och maria där med, två gammla klasskompisar! Känns som det var evigheter sedan man gick där och ändå är det bara fem månader sedan. Men studenten tog vi, fast vi va som två lunkande ankor! Haha.. Föresten. Joanna har ju också en blogg! Ännu en ung "Hot" mama;) Här är den: thisishot.blogg.se En givande blogg om det mesta imellan himmel och jord=)

Här kommer ett par chockerande bilder utav min dotter.. Haha!


Haha, vilken miin=D


Hahahaha

Ha det gott

Glad dag idag..

Jag är på otroligt strålande humör idag. Vet inte varför men ovanligt glad är jag iaf.. Kan det vara att jag storstädade igår? Jag skurade golven, dömmsög, damma, diska torka av alla ytor på dessa 78kvm! Man vaknar upp i ett hem som luktar päron,haha.. Skurmedlet luktar typ päron.

Har liite ont i örat.. öroninflammation!?? Jag var ju öronbarn som liten och har haft öroninflammation typ 7-8 ggr.. AJAJ!

Barack Obama Vann presidentvalet.. Det har jag vetat hela tiden.. Att han skulle vinna. Tyckte det faktiskt var bra om jag är tvungen att säga en åsikt.

har en ktt som gärna vill pussas här just nu.. Men hon har nyss fått kattmat i form av fisk och stinker APA i munnen! Känns taskigt att flytta bort henen men hon kan slicka på mig i timmar och då kommer jag stinka fisk.. Hon är go våran håriga lilla bääbis


Ronja med sina stoora ögon när honär på bushumör. Mattias i t-shirt och kalsonger i bakgrunden=P

Jul längtan..

Vad jag längtar efter Julafton.. Hopaps det blir mycket snö här på västkusten(Vilket det aldrig bliir!), Jag vill ha en vit fin Jul iår.

Minea har börjat ställa sig emd hela överkroppen på enbart händerna idag! Ja, man upptäcker framsteg varje dag. Fick äntligen lagt henne.. Hon hade blivit lite övertrött och det kan bli lite smått jobbigt att få henne att somna då. Hon går ju på högvarv när det slår över till övertrötthet.

Idag ska vi hämta en ny TV bänk med skåp på sidorna och hyllor övanför. Vi får den utav Mattias Bror Patrik och han sambo Malin. Tusen tack!! Jag tycker den är jätte fräck!

Ja här kommer bilder ifrån Halloween festen med min sambo utklädd till en het brud;)


HAHAHA!


Visst är han het i mina nätstrumpbyxor??


Jag som millitär och lollo skolflicka..


Jag, Vikky och jessica..


Toastopp!

japp, vi har haft stopp i toan igår.. Men nu klockan 0730 ringde det på dörren och där stog vaktmästaren. tiominuter så va det klart! En massa papper sa han.. Tror att det är Mineas våtservetter faktiskt. Dom löser ju inte upp sig. Ska nog inte slänga våtservetter där kanske=P

Jag vill ha bilder ifrån festen i Fredags! Mattias va så grym!! han hade ett tajt litet leopardlinne, en kort tajt jeanskjol, nätstrumpbyxor, foundation, rouge, mascara, eyeline,r ögonskugga och sin blonda fina peruk! Haha.. jag skratta så jag grät! Bilder kommer nog idg när Anna kommer ifrån jobbet så jag kan ta hennes kamera och lägga in bilderna..

Jaja, här kommer en liten glad bild på Minea sålänge..


RSS 2.0